Heja Cesar!

Jag är en av dem som har blivit riktigt irriterad när jag har tittat på “Mannen som talar med hundar”. Men, jag är inte blind för de positiva inslagen Cesar kommer med till och från. Exempelvis blev jag positivt överraskad när jag såg gårdagens avsnitt. Det handlade om om en hund, RJ, som var livrädd för vatten. Han hade ramlat i vattnet som valp och unghund vid mattes båt. Det var så illa han han nu inte vågade gå till stranden, han fick panik och försökte fly så fort matte försökte gå längs stranden. Så hur räddade Cesar dagen? Jo, han använde sig av lek! RJ fick springa och busa loss på stranden vilket gjorde att han helt glömde bort sin rädsla och bara njöt av allt bus! Heja Cesar! Det gillar jag starkt, mer sånt! 😀
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=59v4Ry6jf6g&w=640&h=385]

Enligt mitt sätt att se på det behöver rädda, ångestladdade och oroliga hundar en ordentligt påknapp. Det snackas mycket om avknapp i hundträningsvärlden, men för mig är det lika viktigt, om inte viktigare med en påknapp. Det är där jag kan få engagemang, fokus, positiva associationer och glädje för det jag vill. Och i flesta fall får man avknappen gratis ifall man jobbar med påknappen tillräckligt. Om inte, är det en lätt match att lära in så länge man kan koppla avknappen till något riktigt värdefullt för hunden, som påknappen! 😉

 

, , , , , ,