Signalkunskap

Inspirerad av ett av Susan Garrett's youtube klipp bestämde jag mig för att börja leka med pojkarnas kunskap av det simpla beteendet sitt (till att börja med). För att generalisera kunskapen av deras “sitt”, tränade vi i en mängd olika situationer. Jag började lätt och ökade successivt med störningar som rörelse exempelvis, rörelse av mig, hundarna själva och även belöningen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=SpB9XZc0D_M&w=640&h=385]

Det flesta av dessa filmklipp togs i våras, nu har vi utvecklat den här signalkunskapsleken en hel del. Jag har aldrig lekt så här med signaler förut, men både jag och pojkarna har bevisat att “gamla hundar” kan lära sig nya trick 😉 Snooby fyller 12 år om några dagar, Lucky fyller 11 år i början av februari. Å jag, jag jag fyller hela 36 (!!!!) nu i december. Kan vi lära oss nya trick kan alla! 😉

Så min utmaning till dig…. I hur många olika situationer kan din hund sätta sig på din signal? Lek med det bara! Det är skitskoj!

Jag ska försöka få till lite nyare film material där “tack”, “ta den!”, “sitt”, “ligg”, “hit' testas och ges omvarannat, allt i full lek!

Nu ska vi ut och leka i regnet, thingeling! 😀

 

, , ,