Grunder i Specialsök, en massa bus;-)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TAzqBMa_5Ic&w=640&h=385]

De kurserna jag själv har gått i Specialsök har endast handlat om att lära hunden att diskriminera mellan olika dofter. Alltså, välja ut exempelvis jordnötsolja bland andra oljor, olika typer av godis osv… Ett relativt lätt jobb, hunden lär sig ganska snabbt att ignorera störningsdofterna för den utvalda doften. Men det här är ju bara själva diskrimineringsdelen, hunden har allt presenterat framför sig och behöver bara välja ut rätt doft. Inget som kostar hunden jättemycket energi, men att faktiskt söka av ett område och leta upp doften ifråga, det är en annan femma. Något vi aldrig gått igenom och tränat på i de kurser jag gått. Den delen har jag verkligen saknat.

Med lite reserch på nätet hittade jag en DVD med just sökdelen! Så det lade jag till parallellt med all diskrimineringsträning 🙂 Såklart hann vi bara med de absolut första stegen med att bygga driv, motivation och glädje till att börja leta. Men som det ser ut kanske det blir en fortsättningskurs! 😀

, ,