Antijakt och lek

I måndags startade jag upp en Antijaktkurs på Hundens Hus i Årsta, och blev positivt överraskad över hur lek intresserade kursarnas hundar var, vilket är en förutsättning för mitt sätt att träna antijakten på.

I det flesta kurser behövs mycket mer tid och energi läggas på att lära hundarna att uppskatta lek belöningar, men i detta fall handlade det mer om att sätta lite fart på de tvåbenta 😉 Hundarna hängde glatt på, underbart att se!

Självklart fick deltagarna med sig ett gäng övningar och lekar att jobba med på hemmaplan, och ju desto hetare hundarna blir på dessa lekar, desto lättare kommer det bli att träna dem till att bli vilt fria.

Sofie och Popsy är redan på god väg, jag fick det här otroligt glädjande och inspirerande mejlet under gårdagen och vill gärna dela det med er 🙂

Sofie skriver:

“Måste bara berätta – hade bästa träningen igår.

Två rådjur på vår “lek-äng” och Popsy hade så kul att hon

bara ville leka med mig, trots att hon såg dem hela tiden

bredvis oss :-)”

 

Hur underbart är inte det då?! 😀

, , ,