Trick kurs på Skutans gård

Ikväll avslutade jag trick kursen jag har haft för MHundlydnadSkutans gård, det var en av de sista kurserna jag kommer att ha innan “sommarlovet” då jag bara har planerat in en massa träning med mina egna pojkar 🙂 Kontaktfältsträning och mitt nya projekt om signalkunskap och stimulus kontroll som jag aldrig lagt ned någon tid på förut. Har haft dökul med det hittills 😀

De nya tricken vi gick igenom ikväll var “say your prayers” och “grodan”, sen blev det lite signalinlärnings snack. Det har varit en skoj kurs med duktiga deltagare i mysig miljö bland alla djur. Jag och Marion har redan snackat lite om en lekutvecklingskurs i sommar, så håll utkik här och på Marion’s sajt om ni skulle vara sugna på att utveckla belöningsverktygen 😉

Deltagarna bröt regelbundet av träningspassen med lite lek för att hålla sina träningskompisar pigga, glada, alerta och motiverade. Leken ger en mängd positiva bieffekter här, den skapar värde för dig som träningspartner, är relations skapande och verkar även återhämtande efter den koncentrations krävande shejpingen. Att bara få släppa lös och röja en liten stund efter ett gäng matbelöningar är något jag verkligen rekommenderar för bästa tränings effekt, dagens tips, balans pauser som Susan Garrett kallar dem 😉

 

, ,