Nosduttar

Jag har aldrig använt mig av nosduttar i kontaktfältsträningen förut men tänker nu följa Susan Garretts program till punkt och pricka. Vilket betyder att träna in nosduttar.
Det sättet jag har tränat in dem tidigare passar inte in i den här träningen vilket betyder att jag måste träna om dem, vilket alltid är ett större projekt än att träna in något nytt från början.
Pojkarnas nos target har bestått av en dutt där de sedan passivt trycker nosen ordentligt mot min hand (om jag inte tar bort den och de får jaga ifatt den för en ny dutt). Jag har mest använt det i apporteringen där jag vill att de kommer in och trycker leksaken mot min hand.
I den här kursen ska hunden ha ett mer aktivt beteende där de duttar på targeten flera gånger (tills maten trillar ned på targeten i princip) med ordentlig energi. De ska se ut som små hackspettar med andra ord! 🙂
Så, det var bara att börja träna om…
Min belönings teknik behöver ju förbättras avsevärt i det här fallet. Jag ska hålla maten ovanför targeten och när hundarna duttar till ska jag släppa belöningen (idag färsk blodig lever!) ned på targeten. Inte på hunden, utan på targeten! Kolla hur Ice ser ut efter ett pass…

20120526-132437.jpg
Jag har ju slängt lever i hela ansiktet på honom! Hahaha!

, ,