Generalisering av frisignal

De senaste dagarna när jag bara varit hemma har jag passat på att leka lite med min frisignal och upptäckt att den behöver generaliseras mycket mer. Just nu är den väldigt beroende av bland annat mitt kroppspåk.

 

Till exempel, ber jag gossarna om ett beteende (exempelvis ett sitt, ligg, på två på av…) och sedan ger dem frisignal utan att själv röra en fena (och ingen störning/belöning synlig) så blir de många gånger kvar i position, inte bra. Alltså är min frisigal beroende av någon form av rörelse från min sida. De har inte den kunskapen om signalen som jag trodde, den är inte generaliserad nog helt enkelt.

Vilket gör att vi har desto mer att leka med 😉

På menyn idag stod kokt lever, fin störning och belöning tyckte nöjda pojkar efter ett pass på altanen i strålade solsken!