Natural Horsemanship

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HHLSQ1YILEo&w=640&h=385]

Jag håller på att ta mig igenom min första bok om NH och har än så länge tittat på tre stycken DVDer, och jag har ett gäng till på ingång 🙂

NH och mitt sätt att träna hund kommer att blandas hej vilt tills jag hittat mitt och Mimmi’s bästa sätt att kommunicera. Hittills tycker jag det har funkat bra, jag lär mig något nytt varje dag 🙂

Eftersom hon inte lyssnar på subtila signaler (hittills) i ridningen och inte alls vill det jag vill alla gånger funderade jag på ett annat bett bland annat (hjälpmedel helt enkelt) men det har inte känts riktigt bra i magen, jag vill ju LÄRA mig att kommunicera med henne, vill att hon ska VILJA lyssna på subtila signaler, inte bara göra det för att det gör ont eller är obehagligt. Att hon fungerade med sin förra ägare (som var en duktig och erfaren ryttare) har ju ingenting att göra med min och Mimmi’s relation att göra. Vi måste ju bygga upp någonting nytt, vår relation och vårt sätt att kommunicera. Därför vill jag “börja om från början” och skapa vårt.

Vill kunna rida henne med grimma i princip, och det jobbet börjar för mig från marken. Genom att vi lär oss kommunicera med varandra från marken kommer vi också att lära känna varandra och successivt börja lita och respektera varandra. Visst är det roligt att rida, men jag tycker det är lika roligt att jobba med henne från marken, det är kommunikationen det handlar om, det är den som är häftig, det är den som är magisk!

Precis som om jag skulle ta över en omplaceringshund, så skulle jag starta från scratch och bygga upp något nytt och unikt med min nya familje medlem. Det är en ny relation som ska skapas och det är när vi börjar ge och ta information av varandra som relationen och magin skapas, träning är häftigt! 😀