Inlärning och kommunikation fascinerar mig!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m2yfVycl4j0&w=640&h=385]

DVDn är beställd och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om kommunikationen mellan häst och människa.

Jag och Mimmi jobbar vidare med vår relation från marken (har inte ridit något nu när det bara är isgata överallt). Inkallning, följsamhet och en hel del hantering har det blivit då min lilla tjej blivit drabbad av någon typ av svamp så hon har kliat sönder sig i ansiktet 🙁 Veterinären kommer på onsdag och ska vaccinera henne mot botulism och ska då kolla på henne och se ifall vi kan göra något mer vi kan göra än att tvätta och smöja in med svamp och klådstillande salva.

Eftersom jag beställt boots till henne och förmodligen kommer att rida henne mycket med dem då jag helst vill ha henne barfota så har jag även tränat henne i att lyfta hovarna när jag petar henne på respektive ben. Vill ha det lätt att sköta hovarna och sätta på och ta av bootsen. Hon hade lite svårare med bakhovarna, men nu lyfter hon alla fyra ben fint på signal 🙂

Ser fram emot varmare väder med torrt underlag så vi kan utveckla följsamheten och träna utanför hagen också, än så länge har hon bara gått lös från stallet ned till hagen och hon har följt fint, men jag vill träna länge bort från hagarna och stallet nu 🙂