I rånartagen!

Tränare som jag är kunde jag inte hålla mig från att börja träna Mimmi, med ett gäng morötter började jag att träna henne i inkallning och följsamhet då jag vill att hon ska kunna gå lös och följa mig precis som mina söner. Hon följer mig redan i hagen, stannar när jag stannar osv…. Men! Hon är totalt ouppfostrad runt mat/godis. Hon nästan rotar i fickan på mig för att leta fram morötterna likt en hund som hoppar efter godishanden eller försöker sno leksaken innan den bjuds, ett ICKE önskat beteende med anda ord!

Så, jag kommer att lägga inkallning och fölsamhets träningen på hyllan i några pass och bara lära henne att rånar fasoner inte fungerar med mig. Nä, damen ska få lära sig lite självkontroll precis som mina hundar alltid får, lön kan endast uppnås genom att den bjuds av mig, inte genom att de försöker ta den ifrån mig. När hon har förstått förutsättningarna för lön så går vi tillbaka till inkallningen och följsamheten 😉

Goran har laddat med morötter, så nu kan jag träna hur mycket jag vill 😉

Allt är inte till Mimmi dock, sönerna äter ju morot till mellis varje dag efter sin dagliga banan, de måste ju få tugga lite också, utan att de får i sig en massa extra kalorier. Då är morötter perfekt, och de älskar sina mellanmål!