Får jag presentera Mimmi:-)

 Vår nya familjemedlem 🙂

Hon är en Nordsvensk brukshäst på 11 år som har “flyttat in” hos oss, så nu är vi två tjejer i familjen i alla fall 😉

 

 Hon kommer att stå på lösdriften som vi har 1 km från vår tomt och det känns så lyxigt att ha sin häst på “hemmaplan”!

Eftersom hon kom sent igår kväll fick hon stå i sjukboxen över natten då vi inte ville introducera henne för de andra hästarna i hagen i mörkret. 

Imorse fick hon börja sin dag med en liten promenad runt i området för att bekanta sig lite, under tiden passade jag på att träna inkallning och följsamhet, ja, hon ska bli lika duktig som mina pojkar och gå lös! 😉 Efter det kom Helen för att ge damen en pedikyr och mäta ut hennes hovar för ett par vinter boots.

 

 När hovarna var färdig verkade och mätningen var klar var det dags för att introducera henne i hagen, efter att Aleksej jagat runt henne en stund la sig lugnet och Mimmi började käka på allt från träd och buskar till höbalarna, lilltjockisen 🙂