Första sluta försök råna mig passet med Mimmi

När jag började träna Mimmi i inkallning och följsamhet så märkte jag en hel del rånar tendenser från damen. Hon försökte rota i fickorna, gick inte det kunde hon börja nagga i jackan och det hände även att hon blev riktigt fräck och knuffade mot godis fickan och försökte även sno morots slantar ur handen på mig. Inte acceptabelt!
Så jag började med precis samma träning som jag gör med mina valpar (och mina kursare), “det är ditt val”. Hon kan välja att försöka komma åt käket genom att vara fräck och bara ta för sig, ELLER, visa självkontroll i första hand, för att sedan börja erbjuda alternativa beteenden för att få mig att klicka och BJUDA på maten.
Det tog någon minut eller två innan hon medvetet började testa sig fram och se vad det var som fick mig att klicka. Jag ignorerade alla rånar tendenser och lät henne rota omkring med mulen bäst hon ville (hon kom ändå inte åt morötterna), och i den sekund hon slutade upp och flyttade bort huvudet från fickan så klickade jag henne och bjöd henne på morots slant. Jag började fånga alla huvudrörelser bort från mig eftersom hon varit så på mig hela tiden, och så här såg det ut efter några minuters träning 🙂
Kolla in hur hon redan medvetet börjar vika bort huvudet från mig! Min klicker kloka tjej 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6cqR2yGupMM&w=560&h=315]

Nu har vi börjat med annan träning igen, fortsätter med inkallningen, följsamheten och vi har även börjat med backa, och inte ett enda finger har lagts på henne för att få fram någon av dessa beteenden 🙂