Att hänga tvätt kan också inspirera till lek;-)

Medan jag stod och hängde tvätt fick Ice lust att leka, han hämtade sitt mjukis får och tryckte det om och om igen mot mitt ben. Jag fortsatte att hänga tvätten och helt plötsligt lägger han sin leksak i tvättkorgen där all rentvätt ligger, jag tog självklart ut det lilla gula fåret och kastade iväg den en bit innan jag fortsatte hänga. Ice i bästa bustagen flög efter sin leksak och upprepade samma sak igen, han la sitt mjukis får i tvättkorgen och jag plockade ut den och kastade nonchalant iväg den någon meter eller två. Ice flög glatt efter och hämtade tillbaka sitt får, å gissa vart han la det? Ja, i min rentvätt såklart!
När han missade tvätten och leksaken hamnade på golvet så hände det ju ingenting, jag fortsatte att vara tråkig och hänga tvätten. Han fattade snabbt sambandet med leksaken i korgen och mitt deltagande i hans lek, hur “ofrivilligt” det än var 😉

Under tiden jag hängde tvätten och allt detta pågick observerade jag hur han snabbt lärde sig vad som fick mig att delta i hans lek. Perfekt, jag lär honom städa då! Tvätten väl klar hämtade jag klicker och lite käk, och efter ett gäng klick verkade han ha förstått han skulle lämna leksakerna i tvättkorgen och inte till mig. Husse kom hem mitt i allt och hann filma den sista minuten av hans smarta gosses bravader 🙂
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MWCe7A6l5uw&w=560&h=315]
Som Susan Garrett säger… Every day is game day! 😀