Nya agillity freaks in the making ;-)

Igår började min dag med två stycken privatträningar  i agility grunder, superkul! Jag älskar både grundträning och agility, så bättre kombo kunde det ju inte bli 😉 Först ut var det Mari med sin aussi dam Krista, både blev så “bitna” att Mari nu beställt hinder till sin tomt så hon kan börja träna regelbundet hemma. Inte nog med det  så stack hon iväg och mötte upp Jenny Damm för att inhandla slalom bågar som vi började träna med. Mycket lyckat!

Näste ut på plan var My med sin häftiga sheltie kille Trubbel, också ett häftigt ekipage som redan tränat lite på hinder men ville ha tips och hjälp med grund träningen, även här jobbade vi med bågarna på slalomen. Eftersom de redan börjat lite med bågar innan tog det inte lång tid innan Trubbel tog fyra pinnars slalom själv utan någon hjälp från matte, han fixade ingångar från båda hållen galant.

Det var förra sommaren när jag gick kurser för Jenny Damm som jag fick upp ögonen för att träna in slalom med bågar vilket hon gick igenom på en av kurserna. Lätt för kursarna att applicera och de ser resultat snabbt till skillnad från många andra metoder. Där och då bestämde jag mig för att även jag skulle lära ut slalom på detta sätt till skillnad från det jag började att lära ut vilket var Susan Garrett´s 2 x 2, metoden jag själv använt mig av för att lära mina söner slalom. Tycker dock inte att metoden är för alla (trots att den marknadsförts så) utan för mer erfarna tränare. I kurssammanhang tycker jag bågarna är överlägsna!

Båda mina privatträningar kom långt på en timme, ska bli kul att se framstegen över sommaren och hösten. Är övertygad om att de båda är på tävlingsbanorna nästa säsong 😀

Är det fler som vill träna in slalomen med bågar, beställ av Jenny!

Här slalom tränar Jenny sin Zaa med bågar.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bFUTuJMLm5I&w=480&h=390]