Hela dagen spendead med Ken Ramirez

Vi har spenderat hela dagen på Ken Ramirez föreläsningar och workshop. Första föreläsningen och workshopen hette “Smart Reinforcement” och handlade om förstärkningar, primära, sekundära och naturliga (som rent teoretiskt var en sekundär förstärkare men ändå fungerade som en primär förstärkare).
Ex. Bollen i sig är en sekundär förstärkare, men att jaga bollen (aktiviteten med bollen) är en primär förstärkare.
Både föreläsningen och workshopen gick ut på att skapa fler förstärkare (Lördag hela veckan!!!! :D) Känner mig nu väldigt stolt över min & Flashans kurs!! Vi har med allt Ken gick igenom (och mer!) så jag fick massor bekräftat, däremot inget nytt, men jag tar det som att vi har en jäkla bra kurs helt enkelt 😉 Tänk, att min brunkaka skulle bli min ABSOLUT bästa lärare i belöningar (förstärkningar) och belöningsteknik. Bästa Flash!!!

Den sista föreläsningen handlade om komplicerade träningsverktyg. Vet inte om jag tycker de är så komplicerade men… Så hette föreläsningen i alla fall 😉 Vi gick igenom fyra olika verktyg av nio stycken, resten fick vi på CD.

1. Keep going signal (Fortsätt signal)
2. Time out
3. No reward marker (Fel signal)
4. Behavior chains (Beteende kedjor)

Tack Ken Ramirez för många bra föreläsningar! 😀

, ,