Effektiv idag

Kl. 10.00 var det dags för dagens första privatträning, en schäfer pojke som jag har haft både privat och på kurs förut, men nu måste gossen lära sig att “dela” promenaderna med familjens lilla dotters barnvagn också, inte så lätt som det låter 😉 Privatträning nummer två var en riktigt rädd tik vars matte behövde få verktyg för att hjälpa damen till trevligare associationer än vad hon nu hade till andra hundar och människor. Den tredje och sista privatträningen gick till en aussie pojke vars matte ville säkra upp inkallningssignalen som inte var så säker som hon ville att den skulle vara.
Efter dessa 3,5 timmar gick jag hem för en snabb lunch innan jag tog med med mina killar till agilityplan för lite träning, fokus ligger nu på balansen och A-hindret eftersom jag inte kommer att kunna träna dem någonting under vinterhalvåret, de är ju de enda hindrena jag inte har, så jag passar på att träna dem så mycket som möjligt innan vädret och utomhusplanerna sätter stopp för det.
Jag har ändrat mina kriterier för kontaktfälten och vill numera inte att de ska stanna på 2 på 2 av, de ska snabbt springa vidare. Inga running, men jag vill inte ha ett regelrätt stopp, de ska springa vidare så fort de känner gräs under framtassarna (inga hopp såklart!), det ska vara deras utstämplingssignal. Det är något mittemellan 2 på 2 av och running kan man säga, de springer fortfarande ned för att hitta position men gör inget stopp i positionen. Känner att jag tappar för mycket tid med framförallt Flash & Lucky med stoppen. Jag vill ha dem i mer fart på väg ned också, och det har jag fått nu när de inte behöver stanna i position.
Sen blev det lite slalomträning med olika störningar, bland annat en tunnelöppning precis vid första porten! Min Isblå är bara för grym, han gjorde inte ett misstag! Hur jag än försökte trixa till det så fixade han det galant! Lucky & Flash gick i fällan några gånger var men lyckades sedan de med 😉 Skönt att vara igång med träningen igen! Känns som evigheter sen… Nu jäklar 😉

DM på söndag, sen är det slut på tävlandet för i år, nu är det träning som gäller! 🙂

Foto: Karolina Sandgren