Min partner visade grunder

Min älskade äldsta pojke var en super assistent som vanligt 😉 Han fick visa upp grunderna till platsliggningen (som han lärde sig på 5 minuters träning idag!), lägga sig ned på signal med hakan i backen trots störningar och invänta utstämplingssignal. Eftersom han bara hade fått några minuters träning mitt på dagen idag så blev störningen inte så stor, vi kom inte så långt helt enkelt. Störningen fick bestå i att jag drog godisbitar framför näsan på honom, behöll han position fick han klick & godbiten, bröt han position och lyfte huvudet ifrån backen fick fel signalen “oj!” och jag drog snabbt undan gobiten. När han inte längre gick på dessa finter så “tappade” jag gobitar framför honom, samma regler här, endast om han behöll position fick han tillgång till störningen. Detta sätt att träna fick kursdeltagarna testa på, alla lyckades att lära hundarna att lägga ned hakan i backen! 🙂 En av kursdeltagarna hade redan lärt sin hund att lägga sig ned och behålla hakan i backen, så där la vi på en massa störningar. Jag kastade en boll till min eminente assistent Mr Snorp framför den platsade gossen, första repetitionen misslyckades han och bröt position, med en lättsam attityd blåste matte honom på belöningen, nästa försök behöll han position och blev omedelbart utstämplad och belönad med en massa bus! Han kom så långt att matte kunde kasta iväg hans boll utan att han bröt position, hon kunde springa förbi och ifrån honom utan att han bröt och blev utstämplad och belönad med att jaga ifatt matte och leka. Riktigt fina framsteg! Trodde faktiskt inte att det skulle vara så roligt att ha en platsliggningskurs, men jag hade kul och hoppas verkligen att deltagarna hade det med! Inlärning överhuvudtaget är ju grymt roligt!! 😀

Jag är bra på att lura av matte bollar & gobitar 😉

, , ,