Underbar dag

Jag har haft världens underbaraste dag! Den började med en tripp ut till ridhuset där vi hade ett super lyckat träningspass, vi tränade på att hitta svåra ingångar till slalomen i hög fart, vi tränade på gungan och kontaktfält och på långhoppet som sällan annars plockas fram. Efter lyssnat på diskussioner från erfaret agility folk har jag hört mer en gång att hundarna kan ha svårt att ta en tajt sväng efter ett långhopp, vanligast är att det  tränas genom att hunden hoppar långt och får belöningen framåt och mer sällan tränas att de hoppar tajt och svänger snävt. Så det bestämde jag mig för att träna in, använde mig av min “fram” signal när det skulle hoppa långt och fortsätta framåt och la in signalen “tajt” när de skulle samla ihop sig så de kunde göra en snäv sväng direkt efter hoppet. Det gick kanon och båda två börjar verkligen att göra skillnad på signalerna, jag ser nu hur de anpassar “steget” och förbereder hur de ska hoppa, om det är långt eller tajt. Jätte häftigt att se med tanke på att vi det här bara var tredje gången någonsin jag tränade på signalerna, så smarta pojkar jag har 🙂

När vi kom hem tog jag med hela gänget ut i solen och tränade torrhandling, tränade på starter och cirkelarbete, svettigt! Men vi hade jättekul 🙂 Efter det tog vi en långpromenad och bara njöt av det vackra vädret, gissa om jag hade ett gäng nöjda och belåtna grabbar när vi kom hem.

Dagen avslutades ute på Ryttarstadion där det var sista kurstillfället på Hundmöteskursen & Slyngelkursen, en mycket bra dag helt enkelt! Känner mig tacksam 🙂

,