Har du en hund som jagar?

Att hunden sticker på spår, luftvittring eller synen av andra djur är ett stort problem för många, men det går att träna! Investera av din tid och energi nu så ni kan njuta av framtida promenader utan skräcken av att hunden ska försvinna där vad som helst kan hända.

Antijaktkurs

4 kurstillfällen
1 x 2 tim teori
3 x 1,5 tim praktik

Har du en hund som mer och mer börjar visa intresse för fåglar, ekorrar, katter, änder mm. Går den och letar spår efter djur i skogen? Sticker den vid syn av en hare eller ett rådjur? Då är detta kursen för dig!

Vill du ha en hund som kan gå lös i skog och mark utan att störa viltlivet så krävs detta träning och en förståelse för hundens naturliga behov. I denna kurs kommer vi att gå igenom vart på ”jakt-skalan” just din hund ligger och vad hans/hennes triggers är. Vi går igenom en lämplig aktivering som jaktkompensation och tränar på hur du ska sänka hundens motivation för jakt på egen tass. Vi kommer att jobba med skvallerträning, ett fungerande ”nej”, en stoppsignal och en helt ny inkallningssignal. För de som vill kommer visselpipa användas vid stopp och inkallningssignalen. Beroende på individ kan träningsplanen se lite olika ut för de olika deltagarna.

Max 8 deltagare

Kursstart: Sön 25/4 kl. 18.00-20.00 (Teori, inomhus, ingen hund med)

Resterande datum:

ons 28/4 kl 18.00-19.30
ons 5/5 kl. 18.00-19.30
ons 12/5 kl. 18.00-19.30

Investering: 1550:-

, , ,