Usssch!!!

Mina söner har varit skonade, tills nu… Det började med att både Flash och Ice blev dåliga efter långpromenaden idag, de började spy och blev allmänt hängiga. Jag förstod ingenting, de hade ju varit jättepigga och busiga hela promenaden! Jag har fortsatt och undrat hela eftermiddagen vad som kan ha gjort dem dåliga, tills jag ser en lång vit mask krypa i Ice spya!!! Skit också!!! Vad har dom fått mask ifrån??? Enligt veterinären är det spolmask.

Hur som helst var det bara för Goran att åka in till stan för att köpa avmaskningsmedel, han är på apoteket nu och jag väntar otåligt på att få ta dö på dom äckliga små jäklarna!!!

Lite info om spolmask jag hittade på www.avmaska.se

Spolmask är vanligt förekommande och finns i flera arter. Den vanligaste heter Toxocara canis och blir normalt ca 10 cm lång. Mindre vanlig är Toxacaris leonina, även den ca 10 cm lång. Spolmasken överförs som ägg eller larver från andra hundars avföring eller från smittade bytesdjur.

Valpar kan också smittas i tikens livmoder och efter födseln via modersmjölken. Spolmaskens ägg är mycket motståndskraftiga och kan överleva flera år i jorden.

, , ,