Helgkursen över

Skönt att vara hemma, tycker både jag och Ice. Riktigt trötta har vi varit båda två, efter lunch har vi liksom inte återhämtat oss. Ögonen har känts tunga och vi har gått på sparlåga. Men jag är glad över att jag hittat ett sätt att tända Ice ännu mer i kampleken, han har ju haft väldigt låg kamplust och desto större jaktlust. Därav har det varit bekvämt att till största del betala honom med en kastad boll istället för att jobba på kampen. Men jag började ta tag i kampträningen för ett tag sen och idag nådde den nya höjder! Jag fick honom att ladda så pupillerna blev så stora att ögonen nästa såg svarta ut och för första gången morrade och lät han, underbart!! Så hur gick det till? Jag började med att få honom att greppa leksaken, när han höll fast belönade jag med att säga “tack” och bjuda på en gobit. Efter ett par repetitioner så tog jag fram en gobit framför näsan, när han då  släppte sa jag bara “oj” och tog undan gobiten. Då greppade han tag i leksaken igen, jag tog fram gobiten framför näsan, nu höll han fast och jag belönade med “tack” och gobiten. Sen utvecklade jag med att han var tvungen att ta i och dra bak i leksaken (trots gobiten framför näsan) för att få mig att säga “tack” och belöna. Inom 2 min så höll han i och drog aktivt bakåt utan att släppa trots att jag störde med godis. När han väl började dra ordentligt så struntade jag i att störa med godis, då började jag istället att försöka “sno” tassarna från honom. Alltså han satt fast i kampleksaken och jag började med min fria hand att ta tag honom i framtassarna, varav han snabbt drog undan tassen och ökade ordenligt i intensitet. För varje gång ta försökte ta tag i framtassarna parerade han och jobbade ännu hårdare! Han började till och med morra! Äntligen!! 🙂 När jag sa “tack” och han släppte höll jag bort honom med ena handen samtidigt som jag busigt viskade “klaaarrrraaa fäärrrdddiggaa (då höll han på explodera) TA DEN!” så fick han jaga ifatt kampisen längs golvet och när han grep den var det igång igen. Han har dragit ganska bra innan men ibland släppt innan “tack” och han har alltid varit knäpptyst. Nu jävlar kom igång! Jag är supernöjd och ska jobba vidare och bygga upp kampleken ytterligare, vill ha honom kamptokig som Flashy och Lucky 🙂 Förutom det har vi endast tränat grunder, sånt som Ice redan kan, men grunder kan man och andra sidan aldrig få tillräckligt av 😉

Man blir trött av att lek :)