Föreläsning i tävlingspsykologi

Kvällen spenderades på Strängnäs lokala kennelkubb där Eva Marie Wergård föreläste om tävlingspsykologi. Jag tyckte det var på sin plats eftersom jag & Mr. Flash Brown ska ge oss ut på planen i april. Blev mycket att tänka på… Eva Marie gick igenom hur mycket vi ofta tränar våra hundar men hur lite (om alls) vi tränar oss själva. Så sant! Några frågor vi skulle ställa till oss själva var…

Vad tillåter din mentalitet att du presterar?
Hur påverkar dina tankar omgivningen?
Hur ser du på dig själv?
Hur påverkas du av folk?
I vilket klimat presterar du bäst?
Vad är det som förstärker ditt beteende?
Hur hanterar du nervositet?
Vad är det värsta som kan hända?
Hur reagerar du på press?

Frågor som skapar en hel del tankar, jag började undra om jag verkligen känner mig själv bra nog att kunna svara på alla dessa frågor? Inte när det gäller tävlingssituationer i alla fall, jag måste lära känna mig själv genom att skaffa mig erfarenhet kom jag snabbt fram till. För som det ser ut nu så vet jag inte svaret på alla frågor, jag tror att jag vet, men jag vet inte… Spännande 😉

Här kommer några av Eva Maries tips på hur man bör tänka…

Jaga, istället för att bli jagad. Fokusera framåt.
Jag vill, jag vågar, jag kan! (Yeah!!!)
Att våga förlora är att våga vinna! (I like)
Våga sätta högre mål.
Ändra dina tankar och du ändrar din värld. (Min absoluta favorit)
Jag vill testa, jag vågar försöka, jag har allt att vinna. (Yeees!)

Allt som allt tyckte jag det var en bra föreläsning som gav många tips och idéer och mycket tankar kom upp, som det ska va helt enkelt 😉