Träning=Strukturerad lek!

Mina agilityhinder är klara och kommer att skickas på måndag, tjohoo!! Även mina agility DVDer har kommit, superbra övningar och tips som jag tänkte sätta i verk så fort hindrena finns på plats ute i ridhuset. Nu har jag några dagars jobb framför mig så någon träning för mina gossars del blir det inte, som tidigast på onsdag kan leka tillsammans. På tal om lek så hörde en sånt underbart påstående på en av mina nya agilityfilmer “träning är inget annat en strukturerad lek”. Är det inte underbart?! Tänk om jag (och alla andra tränare) alltid kunde se all vår träning som en rolig lek vi har med våra hundar! Nu tycker jag att jag oftast gör det men det finns tillfällen och stunder där frustrationen tar över och då försvinner lekkänslan i det vi gör… Så varför denna frustration? I mitt fall är det mitt tålamod som tryter, jag vill att allt ska gå fort, fort, fort! Och det gör det ofta, jag har ju ett gäng smarta jyckar 😉 Men i alla fall, från och med nu ska mitt nya mantra bli “träning är bara strukturerad lek!” I den stund det slutar att vara busigt och roligt för oss båda ska jag lägga ned och fundera på vad jag kan ändra istället. Mina hundar förtjänar så mycket mer än att jag tappar “leken” i vår träning, för är det något som inte funkar så är det ju mitt fel, inte deras.
Igår när Goran var med de andra gossarna hos Kari (homeopaten) så hade jag och Lucky en stund över till att träna lite 2 på 2 av på vår “kontaktfältsmöbel” hemma i vardagsrummet. Jag började lägga in signal på beteendet och jobbade även på att säkra “OK” genom att lägga på störningar. Kort och effektivt pass och vi hade jättekul båda två 🙂