Ice har jobbat helg

Min snart 11 månaders lilla buspojke Ice har assisterat mig hela helgen när jag drillat Besöks & Terapi hundseleverna i bland annat stimuluskontroll och uthållighet. Vi gick även igenom externbelöningar, vad det är, hur man kan använda sig av dem och hur man kan träna in dem. Något jag definitivt slarvat med på Ice, så han fick vara uppvisningshund i grundträningen 😉 Något vi upptäckte och diskuterade var hur slarviga vi är med att lära in frisignaler, att hunden faktiskt ska ur position och attackera sin utplacerade belöning. Vi diskuterade även olika frisignaler, att vissa betyder “varsågod att gör vad du vill” eller “ok, ta nu din belöning”. Det är ju faktiskt två skilda saker men ofta har vi samma signal för det, vet själv att jag slarvar massor med det!  Men jag betämde mig idag under våra diskussioner att jag ska bli mer konsekvent så jag kan bli tydligare mot mina stackars jyckar 😉

Ice har i alla fall sig skött extremt bra, vara passiv när han har behövt och jobbat när det har behövts, även fast han var trött på eftermiddagen. Han är en riktigt duktigt pojke!

Min lilla pojke!