Terminens första valpkurs

Igår var det dags för den första valpkursen i år att dra igång, det blev en liten och mysig grupp med goa hundar och intresserade hussar & mattar som ställde en hel del frågor, sånt gillar jag! 🙂 Och med de frågorna jag fick så förstod jag direkt att de började “tänka” träning och var med mig från början, helt underbart. Jag har stora förhoppningar om att de kommer att nå sina mål med träningen, vare sig det är en bra vardagslydnad eller om det är agility som för lilla Victoria & sheltin Lykke. Jag älskar att se barn lära sig träna hund, i många fall har de lättare än vuxna att få till det. Tror att de har att göra med deras naturliga och självklara inställning till lek, för det är genom leken så många lärdomar växer fram. Har ni läst min blogg förut så vet ni att jag ÄLSKAR att leka med mina hundar och försöker mitt bästa till att alltid ha en busig inställning till vår träning vilket gör att hundarna ÄLSKAR att träna. Träning är inget annat än strukturerad lek, alltså, det finns regler i leken. Många vuxna har ibland svårt att släppa loss och faktiskt hitta sin lekfulla sida när de tränar medans för barn kommer det väldigt naturligt. Men jag tror självklart att vi som vuxna kan hitta tillbaks till “barnet” inom oss och ha superkul med våra hundar, jag har gjort det i alla fall. När Snooby & Lucky växte upp tog jag mig själv på alldeles för stort allvar, usch va tråkig jag var! Visst kampade jag och kastade lite bollar, men det kan man göra “bara för att” det var ju så man skulle belöna en hund (förutom med godis då), men inte lekte jag, inte på långa vägar. Det var mer en obligatorisk grej om ni förstår vad jag menar… Det var inte förrän Flash kom in i bilden som jag hittade tillbaks till “barnet” i mig och faktiskt började leka på riktigt, alltså, jag tycker det är kul! Jag gör det inte bara för deras skull, jag har kul själv, och gissa om det har förändrat värdet av leken för jyckarna!

Så dagens råd till er alla är, hitta tillbaks till barnet inom dig, släpp lös och bara ha kul med din hund! Lek för glatta livet 🙂

Kom igen matte, nu kör vi!