Idag fixade vi det

Serpentiner & Threadles har vi tränat lite på under de 2 sista passen i ridhuset och idag satt dem med både Flash & Ice. Serpentinerna har funkat hela tiden men jag har haft problem med Threadlarna, jag har nog inte riktigt förstått hur jag ska hjälpa grabbarna att ta vägen mellan hindrena. Men efter lite “trial & error” fick jag till det! Jag var tydligt mot pojkarna och Ice tog rätt väg 90% av gångerna, Flash 100%, stor utveckling från mina första trevande försök på egen hand. Har inte vågat filma (då skulle jag säkert upptäckt tidigare vad jag gjorde för fel) eftersom det varit så kallt, tror min stackars kamera skulle frysa ihjäl och sluta fungera… I och för sig vet jag fortfarande inte om jag gör rätt men hundarna tar ju rätt väg nu så… Hur fel kan det va? 😉 Självklart kan de bli bättre, men för tillfället är jag nöjd.

Vi har även utvecklat slalomträningen och lagt till störningar, jag placerar belöningen på olika ställen vid slalomen så de bokstavligen måste ignorera att den ligger där innan de har fullföljt hela slalomen, då får de frisignal till att springa tillbaks och inkassera sin belöning. Ibland ligger den i slalomen så de får springa över den får att till slut komma åt den. Med Flash har jag även börjat kasta belöningen i olika riktningar när han kommit in i slalomen, drar han ur bryter jag bara och startar om. Han måste fortsätta och fullfölja hela slalomen innan han får springa ifatt leksaken. Han blir bara säkrare och säkrare och lyckas ofta trots den höga störningen. Min duktiga pojke!

Min vackra vintervovve!