Stolt matte till 2-åring!

Vår stora kärlek Flashy!

Min älskade bruna pojke har fyllt 2 år! Vilken resa han gjort, vårt lilla räddningsprojekt. Fullt medveten om vilken sorts uppfödare Flash kom ifrån kände jag ett starkt motstånd till att gynna hennes verksamhet. Goran & jag diskuterade fram och tillbaks om hur vi skulle göra, rädda en valp eller ej, för vi visste att oavsett vad den lilla valpen skulle komma med för problem så skulle vi kunna ge honom ett bra hem. Och visst kom han med problem, min nya vackra lilla valp var rädd för allt. Då menar jag allt. Han vågade inte gå in i porten på ett par veckor, när han väl vågade det så vågade han inte gå in i hissen på ytterligare några veckor. Andra hundar och människor undvek han så gott han kunde, kröp ihop och sprang ut i 20-30 meters bågar vi ett vanligt möte. Ingen kunde hälsa på honom, speciellt inte barn, de var han livrädd för. Dessa var bara några saker han var rädd för… Det fanns inte mycket han var redo att jobba för, han lekte inte och han var inte speciellt intresserad av mat eller godis. Min ständiga fråga till mig själv var, hur ska jag kunna vända hans obehagskänslor och rädslor om det inte finns något han bara älskar?? Men jag var ändå alltid säker på att vi skulle lösa det och att han skulle få ett riktigt bra och innehållsrikt liv, det fanns aldrig någon tvivel. Jag började ta med min lilla valp överallt, jobbet på kurser osv, jag skyddade honom från andra människor genom att förklara att han INTE ville hälsa. En del lyssnade och respekterade detta en del inte, då skyddade jag honom fysiskt genom att ställa mig framför honom eller ta honom tätt intill mig bara. Han blev utsatt för en massa olika miljöer och situationer men jag såg alltid till att vara hans trygghet. Parallellt med detta så börja projektet “älska belöningar & lek”, det första året av hans liv spenderade vi med att leka med vår bruna pojke, vi lärde honom att älska kampa, jaga kastade leksaker, äta mat och gobitar. Idag älskar Flash sina belöningar och är nästan den mest lättbelönade av dem alla! Av denna erfarenhet uppstod min kurs “Lördag hela veckan” som går ut på att skapa fler belöningar till sin hund. Flash är idag världens mest lätt tränade hund och fungerar i alla situationer och miljöer, men självklart ser jag till att ge honom stöd och trygghet om han behöver det. Jag är sååå stolt över min pojke som har kommit så långt under hans två första år i livet, han är min speciella pojke och jag älskar att umgås, träna & leka med honom. Jag är övertygad om att han kommer att bli en duktigt agilityhund trots att kontaktfältshindrena fortfarande är lite läskiga, men med allt han har tagit sig igenom så tvivlar jag inte på honom en sekund! Det finns många som frågat mig “vad ska du med en sån hund till?”  “vad ska det bli av honom?” och påstått “det där är ju ingen riktig BC” osv… Men jag har aldrig brytt mig om dessa dumma kommentarer, jag har vetat vad vi kan åstakomma tillsammans 🙂 Jag är en stolt matte till min underbara nyss fyllda 2-åring!

Tack Flash för allt du lärt mig om rädslor, belöningsträning & lek, du har tillfört mitt liv mer än du kan ana.