Pre Sport Puppy Class

Idag startade min Pre Sport Puppy Class! En Valp & Unghundskurs riktad till hundägare som vill ha en god grund för en trevlig och harmonisk vardag tillsammans med sin hund men även en framtida arbets eller tävlingspartner. Mycket av det vi gick igenom idag handlade om att skapa en sund balans mellan passivitet och aktivitet, hunden fick lära sig att följa sin människas aktivitetsnivå som skiftade om och om igen mellan att lugnt sitta stilla till att leka och göra roliga övningar. Målet är att lära hunden att passivitet och vila alltid lönar sig, ju snabbare de blev lugna och stilla ju snabbare fick de tillbaks den roliga aktiviteten! Superviktigt för alla hundar oavsett om det “bara” ska bli en familjehund eller om de ska ge sig in i Hundsportens värld. Vi jobbade även på kreativiteten hos jyckarna, under träning vill jag ha en kreativ och positiv hund som testar sig fram och ser vad det är som lönar sig för tillfället. En hund som lär sig tänka och testa från början är guld värt när man ska lära in nya färdigheter, titta bara på Ice som åker skateboard redan efter 4 korta träningspass! En kreativ liten kille som inte är rädd för att testa eller göra fel 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8gpR2GGU2bg&hl=sv&fs=1]