Kloklippning & middag

När Snooby var liten hade jag ingen aning om att jag skulle träna honom till att acceptera hantering som exempelvis kloklippning, det resulterade i att jag bara satt igång och klippte varav Snooby blev skräckslagen! Det blev värre och värre för varje gång och han kämpade bokstavligen för sitt liv, så rädd var han 🙁 Ville inte utsätta min älskade pojke för detta trauma igen så det var bara att börja träna. Klotång=köttbulle, klotång mot tass=köttbulle, klippa en klo=köttbulle osv… I små små steg med mycket belöningar byggde vi upp ett samarbete där det nu fungerar att klippa klorna.

Jag bestämde mig för att göra saker och ting annorlunda med Lucky så vi inte skulle hamna i samma situation som med Snooby. Jag såg till att belöna Lucky efter varje klo tills han inte brydde sig om att jag klippte klorna, då belönade jag bara efter det var gjort. Det har aldrig varit något problem att klippa klorna, han njuter inte av det direkt, men det gör däremot Flash! När jag fick honom så var jag noggrann med att träna honom i hantering eftersom han var så rädd för allting, ville att han skulle känna sig trygg och bekväm och lita på att jag aldrig skulle göra honom något ont. När jag såg effekten på honom bestämde jag mig för att göra likadant med Ice, lägga ned tid på att pyssla med honom, ville att mina händer skulle verka lugnande. Det har vi tränat på i andra situationer också, bland annat i lek. Vi kan röja ordentligt tillsammans, men när jag tar i honom lugnar han sig direkt. Mycket tacksamt ska jag säga!

Gjorde en liten film i hur ett träningspass kan se ut, den här gången blev det kloklippning, det skulle lika bra kunna va kamning, borstning, tvätta öronen, skrapa tänderna osv… Här blev det alltså kloklippningen som gav tillgång till middagen. Finns ingen anledning att måltiderna ska vara gratis, utnyttja tillfällena till att jobba upp samarbetet mellan er istället 🙂 Lycka till!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YXEGuHfhR30&hl=sv&fs=1&]