Gremlin startar 2 x 2 metoden

Då var det dags att starta upp lite slalomträning med lill-grabben, börjar vi redan nu så kan vi ta god tid på varje steg och jobba oss upp mot 12 pinnar. Han är så snabb och lära sig nya saker nu, han har förstått att han måste prestera för att få lön. Så fort han tittade mot pinnarna belönade jag med hans älskade fårskinn på andra sidan, det var som att han sa “aha, var det det du ville, då gör jag det igen då!” Han gjorde inte ett enda misstag så länge pinnarna stod på kl. 9 & kl 15, jag kunde vara på båda sidorna av porten och han hittade rätt varje gång. Då bestämde jag mig för att vinkla upp pinnarna till kl 2 & kl 8. Nu blev det några misstag, men bara från höger sida, vänster fungerade fortfarande lika bra 🙂 Han är så duktig min pojke! Nu behöver jag inte ha med buren längre när vi tränar, han väntar numera som de stora pojkarna på sin tur. Det har han gjort från början när vi tränar hemma med klicker och gobitar, då ligger han bara lugnt och väntar på sin tur. Men när vi har tränat ute, och det är lek som är belöning, då har gossen haft svårt att slappna av. Han har gnällt, flåsat, försökt rymma från husse eller buren för att få vara med. Helt BC tokig 😉 Men som sagt, nu kan han ligga lös och vänta på sin tur 🙂 Han utvecklas för varje dag som går, och jag blir mer och mer kär i det lilla yrvädret för varje dag som går! Kunde inte ha fått en bättre hund… Kika på hans debut i  2 x 2 metoden…

http://www.youtube.com/watch?v=oQgjH_3_Lc0

Världens bästa puppy!

Världens bästa puppy!