Inlärning av stanna kvar

Igår började de första  Stanna kvar övningarna med Ice, kan ju inte göra nånting med de stora pojkarna utan att den lilla terroristen springer runt och nafsar i sin storebröder! Blir dom förbannade, vilket dom självklart blir till slut och fräser åt den jobbiga lilla Gremlin, då skäller han bara och springer runt och tjafsar ännu mer. Riktig liten odåga! Så jag bestämde mig för att lite Stanna träning var på sin plats, jag började lätt med att platsa dom stora grabbarna och placera den lille mitt ibland dem. Jag gick endast korta sträckor och gick tillbaks och belöna efter varje repetion, de tog inte länge innan bus pojkken fattade galoppen, om jag bara blir kvar kommer gobitarna fram 🙂 Tänkte hålla mig till att låta honom stanna med bröderna ett par pass till, sen ta upp en av de stora pojkarna och göra en kort och lätt (lugn) övning för att sedan skynda tillbaks och belöna den lille. Fungerar detta kommer jag att öka störningen på övning (ju mer intensitet i övningen, ju svårare för gossen) innan jag betalar Gremlin. Klarar han utmaningen kommer belöningen bli både gobitar och hans tur att göra någon kul övning.

Idag var det andra gången vi jobbade på stanna kvar, mitt lilla geni på 15 v klarade av att ligga kvar på gräsmattan med sina bröder medan jag gick runt huset! Tog mig mellan 30-60 sek (utom synhåll!) innan jag var tillbaks till mina pojkar. Självklart har han stöd och trygghet i storebröderna som lugnt ligger kvar, vilket jag medvetet använt mig va. När vi ökar svårigheten kommer även de stora grabbarna “bantas bort”. Han ska klara av att vara kvar oavsett om bröderna är där eller inte, men för nu får de bli kvar 🙂

Med mina storebröder e jag trygg :)

Med mina storebröder e jag trygg 🙂