Föreläsning med Eva Bertilsson

Teorikvällen var intressant och jag fick en hel del tankar om agilityträning bekräftat, jag har inte varit helt ute och cyklat om hur jag vill bygga upp min träning med andra ord 😉

Något vi diskuterade var användandet av signaler vilket Eva tyckte var helt onödigt i grundträningen av en agilityhund, handlingen räcker gott och väl. Jag styr och hunden ska ta hindret framför sig, dit mina axlar pekar alltså. Den ska ha driv och söka upp hindrena på egen tass och inte vara beroende av mina signaler som exempelvis, hopp! Framåt! Igenom! osv… Har man ett fungerande handlingsystem är det till en början allt man behöver, sedan kunde man självklart lägga till exempelvis hindernamn, men då ska hunden redan kunna hindret och kunna ta sig igenom en bana med hjälp av min styrning. Finishen på det hela helt enkelt 🙂 Lördag och söndag ska bli spännande! Ska försöka filma lite så ni får se vad det blir för häftiga övningar 😉

Jag e söt fast jag hotar ;)

Jag e söt fast jag hotar 😉