Utbildad Problemhundskonsult

Alla prov är över, gjorde den praktiska delen på förmiddagen. Jag la all tonvikt på att bygga upp en relation och kommunikation byggd på lek. Matte behövde nå sin hund och kände att det va svårt med alla störningar som fångade sin spralliga setters uppmärksamhet. Vi la även in passivitet och hanteringsträning, vilket behövdes för att gossen skulle lära sig slappna av och acceptera att bli hanterad. Martina kände även igenom honom och tyckte att han skulle gynnas av lite massage. Bra förslag, men långt ifrån vad jag är bra på, så den delen får Martina ta över 🙂

Så min lärdom idag var helt enkelt att delegera vidare, självklart ska jag utnyttja mina kära kollegor som är duktiga på sånt jag brister i. Fysiken är inte min starka sida, men den är alltid någon annans styrka 🙂 Gäller att som Problemhundskonsult förse hundägaren med förutom träning och stöd, information om kompliterande behandlingar som te x massage och namn på kollegor som är duktiga. Något som underlättar är om man har ett nätverk av massörer, kiropraktorer, veterinärer osv… Allt för att hjälpa Hunden och hundägaren komma till rätta med sitt problem. Martina är en bra start på det nätverket 😉

P5260194