Tuff dag för mig…

Börjde dagen med att byta ut min andra höna, hon var alldeles för passiv och slö, det gick för långsamt och tyvärr har vi begränsad tid här och massor av övningar vi måste ta oss igenom.  Så jag blev tilldelad en ny höna och fick börja om från början! Men det var en motiverad och aktiv höna så vi har jobbat på under dagen och tagit oss ifatt de andra, nästan i alla fall;) Vi jobbar på färg diskriminering, 3 cirklar i olika färger. Röd, den heta, gul och blå är de kalla. Hon pickar endast på den röda efter jag endast förstärkt den så nu har jag börjat ta bort den röda korta stunder, och endast när hon är stilla och inte pickar på någon annan färg så lägger jag ned den röda igen. 3 sek kan jag ha den bakom ryggen än så länge, men vi ska upp till 20 sek!

Men min första höna är vi nu uppe i alla fyra symboler, hon gör en del misstag med den sista symbolen jag la till men det löser vi imorgon. Även här ska den heta symbolen bort när hon är säker och bara pickar på rätt symbol, 20 sek ska hon kunna hålla sig passiv och bara vänta på att fyrkanten magiskt ska dyka upp igen. När vi kommit så långt kommer Bob att gå runt och försöka få hönsen att misslyckas genom att picka på någon annan symbol eller göra någonting annat än att vänta. När vi blivit godkända av Bob så ska vi byta het symbol! Bara 2 dagar kvar nu, börjar bli lite stressad!

Bob går igenom övningarna innan vi börjar träna

Bob går igenom övningarna innan vi börjar träna