Leker in agilityhandlingen, apporteringen, lydnaden mm…

Vi lär in en hel del saker genom att bara leka! På morgonrundan rullade jag iväg kottar som min klumpiga lilla gremlin jagade ifatt, så fort han plockade upp kotten vände ja om och stack iväg från honom. När han jagade ifatt mig jublade jag “BRA!!!” och bjöd gossen på kel, gobit och rullade sedan iväg kotten igen:) Om han släppte kotten innan jag tjöt “BRA!!!” låtsades jag som ingenting och hämtade upp kotten själv. Vill lära honom att komma in med allt till mig igen så fort han har fått tag på föremålet. På så sätt kan jag fortsätta att leka och belöna honom för en bra prestation, eller direkt upprepa övningen innan jag slänger iväg belöningen eller låter honom vinna den i en kamp. På samma sätt har jag tränat Flash och han kommer direkt tillbaks med sin boll eller kamptrasa för att fortsätta leka med mig, på det sätter blir det ingen “avbrott” i träningen där han sticker iväg och roar sig själv med föremålet. Lucky gör precis så, vilket begräsar träningen till att jag håller i leksaken, så fort jag kastar iväg den tar han den och har ingen tanke på att komma tillbaks och fortsätta. Om jag inte säger till honom att komma tillbaks så klart, men tycker då inte att det är en 100%-ig belöning. Det är ju faktiskt inte vad han vill! Han kommer bara tillbaks för att han är en lydig pojke.

Nu ska jag ut och leka lite till med grabbarna!

Flash och Casper

Flash och Casper