“Dead or alive” med Ice

Övningen kommer från Johanna Allanach i Danmark, hunden ska lära sig skifta från en leksak till en annan när du bestämmer dig för att den ena är “död”. På så sätt lär sig hunden med lätthet att skifta mellan belöningar och inte fastna på en leksak. Självklart en stor fördel i träning! Jag bara älskar övningen 🙂 Lucky och Flash har blivit ganska skickliga på att snabbt skifta sin fokus till den “levande” leksaken när jag betämt mig för att den andra är “död”. Har precis börjat med Ice som självklart ska bli en blivande agility stjärna 😉 så denna lek kommer att hjälpa oss i vår fortsatta träning.

Övningen går till så här, ha två likvärdiga leksaker. Den ena leksaken busar du med några sekunder, sen “dör” den, jag håller leksaken stilla på marken. I samma sekund bankar jag med den andre i marken för att skifta hundens uppmärksamhet dit, busar en stund och sen “dör” den med. Tillbaks till den “levande”, tills den dör igen osv…Se lilla filmsnutten och testa själv 😉

http://www.youtube.com/watch?v=kjIXYEmxUaE&feature=player_embedded

Mina sommar pojkar :)

Mina sommar pojkar 🙂