Träning, träning, träning…

Om du vill ha en hund som ska kunna gå lös gäller det att ha den lydnaden att hunden inte stör omgivningen, som att springa fram till andra hundar eller människor, jaga katter eller vilt osv…

Igår startade Antijaktträningen upp och kursdeltagarna fick träna inkallning i olika situationer, idag ska vi utveckla träningen och koncentrera oss på skvallerträning. En sak att komma ihåg är att detta tar tid och energi, det räcker inte med att träna en eller ett par gånger för att nå framgång. Speciellt inte när hunden redan förstärkt sig själv genom att jaga på egen tass, det är träning, träning, träning som gäller! Och för att vi ska lyckas med vår träning gäller det att börja på en nivå där hunden är mottagbar och jobba i successivt svårare och svårare miljöer och situationer. Börja i lekis, upp till lågstadiet, vidare till mellanstadie, högstadie, gymnasie och är ambitionerna riktigt höga, universitetet! Och för att vara riktigt pedagogisk och tydlig mot hunden gäller det att vi verkligen jobbar igenom varje klass och inte hoppas från lågstadiet till gymnasiet på en gång. Gör en träningsplan för din hund och träna, träna, träna så kommer ni att ta examen:)

Här röjer Annrika och Lajka loss medan husse Per håller i kopplet ifall en hare skulle dyka upp!

Här röjer Annrika och Lajka loss medan husse Per håller i kopplet ifall en hare skulle dyka upp!