Burträning

Burträning är något jag själv börjat med nyligen, har aldrig använt bur till mina stora grabbar och har heller haft något behov av det eftersom det är ett par riktigt coola killar som klarar av alla miljöer och situationer. Min lilla kille har varit lite mer miljökänslig och reserverad mot främmande människor så därför började jag burträna honom så han kunde vara med i alla möjliga miljöer och enda få “paus” när han behövde. För oss har det fungerat riktigt bra, Flash väljer själv när han behöver vila och väljer då sitt lilla hus. Med tiden har han blivit tryggare och tryggare i stökigare miljöer och kan nu slappna och och lägga sig och sova eller bara vila vart som helst, buren behövs inte längre med jag använder den ändå ibland eftersom vi även tränar med den. Vill ni veta mer om burträning och burlekar så ska ni beställa Susan Garretts film Crate Games, där får ni se hur hon använder sig av buren som ett redskap i all möjlig träning.

Idag tränade jag med en liten border collie flicka som älssskkar livet och absolut inte vill missa någonting! Husse och matte såg effekten av burtträningen och bestämde sig genast för att den lilla damen skulle få sin egna lilla koja där hon kunde få små “pauser” från vardagen och bara slappna av.

Viktigt! Självklart är buren INTE någon förvaring för hunden utan endast ett hjälpmedel i träningen, så kontakta en instruktör och/eller se Susan Garretts film innan ni startar burträningen själv.

Jag gillar mitt hus, här får ingen störa mig när matte jobbar... En tupplur, sen är jag redo för nästa demonstration:)

Jag gillar mitt hus, här får ingen störa mig när matte jobbar... En tupplur, sen är jag redo för nästa demonstration:)