Första Antijakt avslutad

Det blev en kall avslutning på Antijaktkursen, solen tittade fram då och då men det var riktigt kallt ändå. Vi träffades vid ankdammen så hundarna fick träna på både inkallningen och att skvallra på änderna, vi la på lite mer stopp träning och en bryt signal. Själv är jag övertygad om att det viktigaste av allt är att hunden får en förväntan på sin husse och matte istället för att all förväntan ligger “därute”. Viltdoften, spåren, synen av vilt, ska inte vara något annat än en signal för att något väldigt trevligt och roligt händer hos husse och matte, eller är vovven mer av det hungriga typen så kan det betyda… mmmm något gott hos matte och husse!

Det gäller att värdeladda sig själv till tusen och erbjuda jakten och kampen nära sig själv, så ut och busa med jycken! Och det är definitivt inte fel att låta den hungriga hunden äta sin mat i det vilda, viltdoften eller synen av vilt kan betyda, nu severar husse och matte middagen!

Jag ska lära mig att busa med matte istället för att jaga harar:)

Jag ska lära min matte att busa ordentligt med mig så jag slipper jaga harar:)