Features Archive

Månadens trick

Här kan du följa månadens trick, ett ny instruktionsfilm i månaden med en nytt trick!

Januari: 8:an

Februari: Slalom mellan benen

Mars: Spela död

April: Rulla runt

Maj: Tass trick, vinka & halta

Läs mer

Leksaker

Efter några års utforskade lekande har jag hittat några riktiga favoriter som gynnar och optimerar de olika stadierna av lek & belöningsutvecklingen. Här kommer en presentation av de leksaker jag rekommenderar alla som vill bygga upp belöningssystemet och träna optimalt.

Longeringspö med knuten leksak i

Kickan Nicolic

Genom att knyta en leksak (eller en gammal köks handduk) i ett longerinsspö (finns att köpa i olika hästbutiker/online butiker) får du ut leksaken på längre avstånd och hunden får mer yta att jaga på. Ett riktigt plus för svår flörtade hundar eller för lite mer försiktiga hundar som blir hämmade av att ha sin människa för nära i leken. Att leka sorklek med ett longeringspö en stund då och då ger även hunden en chans att få dra ur sig en massa energi och “spring i benen”. Jaktlek är även en naturlig väg till kampleken!

 

Fårskinn i koppel

Kickan Nicolic

En mjuk leksak fäst i ett koppel (eller något annat som är bekvämt att hålla i) är också en ovärdeligt leksak att ha. Den här leksaken är ett måste i min värld! Super för både jakt och kamplek.

 

Belöningsficka i fleccefläta

Kickan Nicolic

För mer svår flörtade hundar då de inte visar något intresse av att förfölja ett fårskinn i koppel (eller liknande leksak) kan man starta upp leken med en belöningsficka. Fickan fylls med hundens favorit godis som han får ta en smakbit ifrån innan fickan sluts med kardborrbandet.

 

Pocket toys

pockettoys

Olika typer av pocket toys är också ett måste i  min värld! En leksak som får plats i fickan som lätt kan slitas fram då det är belöningsdags.

 

Spengummi

Kickan Nicolic

En annan av våra absoluta favoriter, spengummin är perfekta för både jakt och kamplekar. De går att slänga lika långt (om inte längre!) än bollar och är super att kampa med. Perfekt för “boll & pinn tokar”. De är även kanon ifall man tränar i ridhus eller liknade och leksakerna blir sandiga och skitiga, bara att skölja av.

Läs mer

Böcker & filmer

Kickan har läst hundratals böcker och sett otaliga filmer genom åren, en del sämre, en del bättre, och en del ovärdeliga! Här kommer några av hennes favorit böcker & DVDer.

 

Böcker – ett litet urval av bra böcker.

Skjut inte hunden! av Karen Pryor

Bra relation av Kenth Svartberg

Shejping Success av Susan Garrett

Amazing Stays av Susan Garrett

Ruff love av Susan Garrett

PLAY, how it shapes the brain, opens the imagination, and invigorates the soul av Stuart Brown M.D

Från valp till stjärna, del 1 av Maria Hagström (Brandel)

Shejping av Fanny Gott & Thomas Stokke

Stress i djurvärlden av Per Jensen

Djurens språk av Per Jensen

Hundens språk och flockliv av Lars Fält

 

 DVDer – ett litet urval bra DVDer

Crate Games av Susan Garrett

2 x 2 av Susan Garrett

Läs mer