Klara färdiga… Ta den!

Det här är en av lekarna jag har lekt med Flash för att bygga upp hans driv och motivation för olika belöningar, men också för att få en “PÅ knapp” jag kan använda mig av när jag vill ha honom i “gasen”. Exempelvis använder jag mig ofta av klaaara fääärdiga…. när vi ska träna agility för att få honom snabbt i rätt attityd och aktivitetsnivå inför ett hinder eller en övning, full force!

I klippet sitter jag mest, men självklart kan man placera ut en matskål/leksak en bit bort som hunden får springa emot på “ta den!” Se racet! Huvudsaken är att man släpper när hunden strävar och kämpar framåt, så det är den känslan och det beteendet som kopplas till både signalen “klara… färdiga…” och till belöningen i sig.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7hP_RTkYoyQ&w=640&h=385]

 

,