Running contacts träning

Springande kontaktfält är en riktig utmaning att träna, det kräver en stor dos tålamod och kreativt tänkande, den som ger sig på den här typen av träning får inte vara rädd för att testa sig fram och måste att ständigt vara öppen anpassa sin plan.

I startgroparna var jag redo att ge upp på Flash, han bara hoppade eller tog fina stora språng över kontaktfälten, men skam den som ger sig! 😉 Vi fortsatte att träna fot targets i fart men det jag upplevde som ett problem är att om det blir ett gäng missar på rakan för att hundarna har riktigt hög fart kan de samla ihop sig (dra ned på farten) för att få till en träff i kontaktfältet, och det är ju INTE running contacs! Hunden ska springa i full fart och ändå kunna anpassa sitt steg för att träffa kontakt zonen, det kräver en hel del kroppskontroll och teknik av hunden. Även fast jag är relativt säker på att de (Flash & Ice) vet vad kriteriet är, trampa på targeten (kontaktfältet) så får de svårt att faktiskt fysiskt få till det.

Efter en hel del skuttande springer nu Flash riktigt fint! Jag är super nöjd över hans positiva utveckling! Nu har han 90-95% hits (träffar) och något enstaka språng. På den här nivån vi tränar nu såklart, när vi höjer balansen kommer det självklart fler utmaningar.

DSC_0052

Foto: Annika Af Klercker

 

, ,