Running Contact träning på A-hindret

I ca 3 veckor har vi tränat på ett nytt kontaktfältsbeteende på A-hindret, jag vill att de ska ta kontaktfältet springande och inte stanna på 2 på 2 av. Gillar inte hur de nästan hasar ned för att hitta position, och när de kommer i ordentlig fart och hittar position så blir det en ganska stor belastning fram.

När jag gick kurs för Jenny Damm & Zeljko Gora förra sommaren så gick han igenom Running Contacts på A-hindret genom box metoden vilket går ut på att lära hunden ett target beteende. PVC boxen är targeten hunden ska träffa, ett lätt och väldigt pedagogiskt sätt att lära in spring beteendet.

Eftersom vi nu har det sänkbara A-hindret tog jag tag i träning och fick ganska snabbt resultat, det är långt ifrån klart men jag är väldigt nöjd med utvecklingen. Tanken är att de ska ta A-hindret i fyra språng, två på vägen upp och två på vägen ned varav det sista ska hamna på kontaktfältet. Ice tar hindret så medan Lucky & Flash lägger in ett extra steg på vägen ned, de tar tre mer avkortade steg ned medan Ice tar två utsträckta. Han är väldigt långsprungen så det var väldigt lätt för honom att hitta den tekniken. Lucky´s och Flash´s extra steg är garanterat en rest av 2 på 2 av beteendet där de kortade av steget på vägen ned och tog många små steg istället. Att de tar ett extra steg på vägen ned är ingenting jag bryr mig om så länge de springer och har ett relativt jämt tempo över hela hindret. Så här ser det ut i dagsläge…
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iKoJyAIY9LE&w=420&h=345]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Aw3iRp-NMuY&w=560&h=345]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HIWqI90o0zs&w=420&h=345]

, , , , ,