Nisse

20110705-112351.jpg

Som några av er vet jobbar jag natt på ett äldre/demens boende när jag inte håller på med hunderiet.
Jag valde Lovisagården av den enkla anledningen hur de ser på djur inom vården. Här är de gamlas djur välkomna att bo med dem plus att vi personal även kan ha med våra djur när vi jobbar. Så innan jag och Goran flyttade ihop har pojkarna alltid varit med mig på nattskiften.
Nu till Nisse, Nisse är en katt som flyttade in här med sin matte för x antal år sedan. Det finns även en annan katt på just den avdelningen, en riktig myspysare och en riktig livsnjutare. Nisse har varit annorlunda, han har inte sökt speciellt mycket kontakt med de andra som bor här eller med oss personal. Han har varit extremt trogen sin matte och helt klart varit en del av hennes vård. I alla fall på natten då han alltid kommit och hämtat oss personal när hans matte behövt något eller mått dåligt på något sätt. Nisse svek aldrig. När hans matte blev inlagd på sjukhus under en två veckors period väntade han troget på hennes säng tills hon var tillbaka. Han gick inte därifrån! Trots att han har haft tillgång till hela avdelningen.
När matte gick bort sörjde han hemskt, han gick och grät på nätterna, vi led så med den underbart trogna vännen.
Nisse gavs efter en tid bort till en tjej som redan hade en katt då det blev prat om att avliva honom?!?!?!
Detta var i förra veckan under min långledighet. Det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att fråga var Nisse var, fick en chock när jag hörde att han var nära avliving och hade akut flyttat härifrån. Den här väldigt speciella själen ligger mig, Marina och Liselott (mitt nattgäng) varmt om hjärtat.
Men idag fick jag ett sms där det stod att Nisse och den andra katten inte gick ihop något vidare och hon kunde inte ha kvar honom.
Jag pratade med Goran och vi bestämde oss för att Nisse ska få flytta hem till oss nu när vi bor så perfekt. Han kan få röra sig helt fritt, gå ut och in som han vill. Bara han går ihop med pojkarna, jag vet att Nisse är van vid hundar då det ofta varit hundar med här på huset. Men, fixar han fyra på en gång? Det kan ju gå ganska vilt till ibland, och fixar mina pojkar en katt? Vet att de är lite halv skraja för tuffa missar som inte drar iväg när de kommer. Vi får se, jag hoppas att han kommer att trivas hos oss och att pojkarna lär sig tycka om honom!

Om inte, behöver jag er hjälp. Jag vill i så fall hitta ett riktigt bra hem till denna speciella kisse som varit så trogen så trogen. Han förtjänar att hitta någon att knyta dessa starka band till igen (men jag hoppas det blir med oss!).
Jag letar helt enkelt en back up plan. Vet ni någon som skulle uppskatta Nisse och hans speciella sätt, någon han verkligen skulle kunna knyta an till, hör av er!
Å det måste självklart vara seriösa människor då han absolut inte få bli någon vandringspokal.

Jag hämtade Nisse på väg till jobbet, han har följt efter mig under tiden jag jobbat likt en hund. Nu ligger han bredvid mig i soffan 🙂 Han bara törstar kärlek!
Måtte han och pojkarna funka ihop… Eftersom jag tar med mig alla utom Snooby och sticker och tävlar i Skutkär på torsdag morgon hoppas jag att han får en lugn introduktion med Snooby och Goran istället. Förhoppningsvis underlättar det… Håll tummarna! 🙂

20110705-111106.jpg