Helgens tävlingar

Mitt mål för denna helg var att plocka sista pinnen med Lucky i agilityklass 1. Men Ice hade jag bara två lopp på söndagen och målet där vara att köra så det ryker! 😉
I lördags åkte jag och kapten Lucky Luke iväg till Västerås med Marie och Blinka (Laja återhämtar sig från en hälta), två stycken agility lopp stod på schemat. Det första loppet drar vi på oss en tia (två rivna hinder) och i det andra loppet en femma (ett rivet hinder), kändes helt ok ändå, då jag tycker att min älskade lurvpelle har lagt in en till växel. Mycket fin fart för en nybörjar 9-åring tycker matte 😉
Igår, söndag bar det istället iväg till Söderköping för en klass 1 & 2, så då var även lillebror Ice med. Lucky börjar med att gå ut och nolla och tog därmed sin sista pinne i agility 1. Nu är han en fullvärdig klass 2 hund och mitt mål för helgen var därmed nått, skönt!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xsb9KyCim7w&w=640&h=390]

Nu var det bara att gasa och ha kul resterande lopp, Lucky gjorde ett fint lopp i hopp 2 men fick tyvärr en rivning på det näst sista hindret.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=53D6ijkWklo&w=640&h=390]

Ice rev det första hindret i agility 2 så jag bara gasade allt jag kunde och ville se hur mycket jag kunde utmana honom, skitkul var det! Bland annat så lämnade honom i slalomen och bara drog på målrakan, och visst klarade han det, han höll sig kvar i slalomen och jagade sedan ifatt mig på målrakan och fick därmed ÖVERLÄGSET bäst tid i klassen och hamnade på andra plats trots sin femma. Duktiga Isblå!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zOyWQF9S3r4&w=640&h=390]

I hopploppet diskade vi oss i början när jag inte lyckades få ut honom runt ett hinder så han tog det från fel håll, perfekt, då utmanar jag igen tänkte jag, drog på och lämnade honom igen i slalomen och stack vidare i banan. Inga problem sa min gosse 😉 Riktigt härligt lopp med väldigt fin känsla, kanske låter konstigt då vi diskade oss… Men det kändes helt underbart! 😀
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OuM9kU1UFcY&w=640&h=390]