Projekt running contacts inlätt!

Att endast ha 2 på 2 av som kontaktfälts beteende fungerade inte för mig, kändes inte rätt helt enkelt. Så nu har vi äntligen inlett projektet running contacs! Jag har ju varken A-hindret eller balansen vilket gjort att jag har väntat med träningen och haft som plan att köra igång med kontaktfälts träningen så fort det blir barmark ute och agility hindrena är tillbaka på brukshundsklubbarna. Men, så kom jag på att jag faktiskt kan använda mig av min gunga som nedfart på balansen 🙂 Så nu har vi fått till två träningspass med att springa ned för gungan, känns superbra att ha kommit igång! Precis lika mycket som jag tränar running så tränar jag på 2 på 2 av på signal. Ger jag signalen “kontakt” ska de stanna i 2 på 2 av och säger jag ingenting eller hetsar med “kör”/”fram” så ska de bara springa på. So far so good!

Flash får vänta med running träning, han gillar inte att gå upp (eller bli uppburen) och vänta vid toppen för att springa ned (gungan sitter fast mot väggen), han visade att han tyckte det var lite obehagligt så vi väntar på de riktiga hindrena 😉 OCH… våra elektroniska kontaktfält som vi har beställt! Träffar de kontaktfälten piper det alternativt så skjuts en boll iväg från en “bollkastare” vilket betyder att det aldrig blir fel med tajmingen, can´t wait!!!! 😀

Det kommer att bli en underbart rolig och utmanande tränings säsong, förväntar mig många lärdomar av mina bästa fyrbenta!

Vi längtar till grönt underlag och FULL FART på kontaktfälten! 😉