Ge upp!

Gud vad trött jag blir på dessa protest inlägg på Facebook om TV programmet Huset fullt av hundar, allvarligt vad är problemet?!?! Har inte folk något vettigare att göra än att hålla på protestera mot något så harmlöst som ett program som vill inspirera hundägare till olika former av roliga aktiviteter som finns att göra med hund, som vill hjälpa familjer att hitta rätt individ (fler som borde lägga ned mer jobb på att hitta rätt hund som passar ens liv och aktivitetsnivå!), som vill öppna ögonen för omplacerings hundar (som det finns alldeles för mycket av, av just den anledningen att folk inte gör den reserch som behövs innan de skaffar hund!) och hjälper dessa att få ett nytt och passande hem. Kom igen nu, finns det inget värre att klaga på och protestera emot?

Jag har personligen haft kontakt med producenten av programmet då jag vid fler tillfällen blev tillfrågad om att vara med, eftersom det blev såna mega protester såg jag till att höra mig för ordentligt hur upplägget såg ut, vad tanken var osv… Fanns inget som jag kände mig tveksam till, tvärtom resonerades det väldigt sunt. Tyvärr kunde jag inte vara med som “klicker expert” då det avsnittet spelades in när jag var på väg till California (men min bästa kollega tog min plats ;)). Jag blev åter igen tillfrågad om att vara med när jag kom tillbaka men tackade då bland annat nej pga att jag inte ansåg mig själv vara någon expert inom freestyle som då var ämnet i fråga, utan rekommenderade producenten att kontakta Frida Binette istället. Om hon tackade ja vet jag inte. Däremot känner jag flera av de experter som valt att vara med i programmet och de är seriösa duktiga hundtränare som ALDRIG skulle varit med om det på något sett hade varit en jobbig och stressig miljö för de medverkande hundarna. Jag känner även programledaren Claudia Galli, som inte bara är en TV personlighet utan också är utbildad instruktör och är en duktig hundtränare! Samma sak där, Claudia skulle aldrig varit medverkat i ett program där några hundar skulle kommit till någon skada, och ja, hon har själv erfarenhet av omplacerings hundar då hon har haft två stycken.

Det är kunniga seriösa hundmänniskor som har varit med i skapandet av detta program, alla stora djurvänner som ett gott omdöme, som tidigare sagt så känner jag flera av dem, därav blev jag även tillfrågade om att medverka.

Så, om ni ska fortsätta att hålla på snacka skit om Huset fullt av hundar bara för att…. TA BORT MIG FRÅN DIN FACEBOOK! För jag vill inte se skiten (ursäkta franskan…) längre… Nog är nog!