Investera mera

Jag har märkt tydligt på sistone att jag inte är nr 1 i Snooby´s liv längre, jag har blivit nedpetad från tronen av husse 😉 När våra väga skiljs och husse går åt ett och jag åt ett annat följer han så självklart med husse, ska han följa med mig istället får jag säga till honom att komma (ofta upprepade gånger) ändå tittar han sig om efter husse om och om igen… Snooby och jag som har varit så extremt tajta, jag har ju hans namn tatuerat på min axel i ett hjärta, för han VAR mitt hjärta enda sen han kom till mig 13 v gammal. Men nuförtiden har vi inte samma relation som vi haft förut, vår flock har förändrats och därmed har relationerna förändrats.

Sen jag blev agilitybiten och började träna dom andra tre har Snooby hängt med husse väldigt mycket, han är med honom på jobbet när vi är och tränar, på promenader, på godis sök, uppletande och viktigaste av allt på LUNCHER och fikastunder 😉 Goran är inte speciellt intresserad av hundträning och har inga ambitioner att bli tränare, däremot älskar han att umgås med Snooby (och dom andra självklart) och gör mer än gärna lätta grejer som godis sök och låta honom leta upp sin tennisboll som han gömmer under deras promenader eftersom han vet att det är viktigt att Snooby fortfarande får utlopp för sin stora arbetslust. Men utöver det så har deras numera starka relation utvecklas av att helt enkelt vara mycket tillsammans, Snooby är en sån hund som älskar att bara få följa med, han blir superglad när Goran öppnar bakluckan på bilen och bjuder in honom. Även fast de kanske bara ska åka iväg och köpa byggmaterial eller iväg på något annat jobb så är han nöjd och glad över att få vara med, för inte stannar han i bilen inte! Nä nä, han följer med överallt, på byggvaruhus och allt 🙂

Något av det han uppskattar mest är deras luncher tillsammans, oftast åker de till någon lunch buffé och köper med sig ordentligt med mat (det ska ju räcka till två ;)) och åker sedan och sätter sig ute någonstans i solen och äter tillsammans. Dom delar broderligt och myser tillsammans, och innan de fortsätter att jobba brukar de ta en lugn och skön promenad för att smälta maten lite 🙂

Allt detta har lett till att min äldste son älskar att spendera tid med sin husse, deras tid tillsammans är en direkt investering i deras relation, och ju mer man investerar ju mer får man ut, något Goran kan vittna om! Han älskar sin pojke mer än allt!

Jag investerar inte alls på samma sätt som Goran gör, vi är helt olika och gör det mesta olika (kanske därför vi passar så bra ihop ;)). Jag tränar och leker mycket med grabbarna medan husse ofta tar långa sköna promenader, myser, äter tillsammans mm… Hur som helst behöver man inte vara ett träningsfreak för att skapa en fin relation till sin fyrbente (även fast jag självklart tycker att det är ett stort plus att träna sin hund, målinriktat eller bara i aktiverings syfte), det har Goran och Snooby bevisat, de älskar att spendera tid tillsammans och investerar ständigt i sin relation, något jag märker av klart och tydligt!

Efter lunch är det mys tajm och lite vila 😉