Träningstävling

Eftersom Flash varit sjuk sedan förra helgen har han inte fått träna något och jag antog att det inte skulle bli någon tävling idag, men igår kryade han på sig och fick tillbaks all energi så vi åkte iväg ändå 🙂 Två stycken agilitylopp blev det, och jag kände mig väldigt osäker på hur min gosse skulle reagera på kontaktfältshindrena efter förra veckan när han visade lite osäkerhet under agilityloppet i Lagga. Skulle jag ha hunnit träna under veckan och checka av honom så hade det känts ok, men nu visste jag inte?? Skulle han säga nej tack, eller köra på?? Vill ju inte göra hans osäkerhet värre! Vippen har jag tränat mest på, den köpte jag för ca en månad sen och har hunnit med några träningspass på, men balansen har vi knappt tränat på alls, några gånger endast och A-hindret 2 ggr i höst, that´s it!!! Mer har vi inte hunnit, och med tanke på hur rädd han var för dem så var jag orolig… Jag har tränat in kontaktfältsbeteende 2 på 2 av, men knappt lagt in det på hinder, har tränat det på balansen lite, då har han hoppat upp ifrån sidan och sedan hittat 2 på 2 av position, men jag har aldrig lagt ihop det med att springa över hela hindret och sen hitta position. Det har jag däremot gjort med vippen lite, men fokus har legat på att bara få honom att våga ta sig över, därför har jag inte blandat in ytterligare ett kriterie. En sak i taget 😉

Men min lilla Flash överraskade sin matte, han tog sig över både A-hindret och vippen utan några större problem, ingen tvekan alls 🙂 Tvärtom kändes det som han la in en extra växel och faktiskt sprang på lite mer än vad han brukar, min söta lilla kalv!!! 🙂 Det första loppet brydde jag mig inte alls några kontaktfält, ville bara se att han överkom sin osäkerhet och hade kul, och det tyckte jag definitivt att han visade, tills jag min klant gjorde något helt annat än vad jag hade banvandrat så jag hamnade på fel sida efter platta tunneln, ville göra mitt framförbyte där, som jag hade planerat på banvandringen!! Men icke, och visst blev det fel, vi sprang in i varandra och jag trampade ned min stackars hund!!! Miljoner tankar flög genom huvudet, skulle han bli rädd nu, tycka det var obehagligt? Bestämde mig snabbt för att bara köra vidare och låsats som ingenting, det funkade och han körde vidare 🙂 Hur som helst, i lopp två bestämde jag mig för att testa att lägga in 2 på 2 av på  A-hindrets kontaktfält, något han aldrig gjort förut! Och han fixade det!! Min underbara lilla pojke 🙂 Loppet började med att jag hade vänsterhandling när jag borde ha haft högerhandling för att få in honom i tunneln efter däcket, så där strulade det lite och jag fick skicka om honom, efter det kände jag att jag tappade bort mig lite och var inte riktigt med så han flöt ut lite i svängarna men annars blev det ett lyckat lopp, vår första nolla 🙂
Jag testade flygande starter på både loppen för att se om han fick upp farten lite, och det tyckte jag han fick. Så här såg det ut…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0Fvg3OQHh5c&hl=sv_SE&fs=1&]

, ,