Omplacering

Inget lätt beslut att ta men ibland är det för allas bästa, inte minst hundens. Fick idag veta att en av mina kollegor på Hundens Hus hade gjort det tuffa beslutet att omplacera en av hennes hundar, det var ett osjälviskt beslut som baserades på vad som var bäst för hunden som behövde mer än vad hon kände att hon hann med just nu. Inte lätt när man älskar sin hund! Men om man är ärlig mot sig själv och rättvis mot sin hund så kan sanningen vara att den kan få det bättre hos någon annan, någon som har tiden, energin och viljan att ge hunden den trygghet, kärlek och aktivitet som den behöver.
Jag har själv omplacerat en gång i mitt liv när min livsstil inte alls var till fördel för mina fyrbenta, något av det tyngsta jag någonsin gjort, men det var bäst för både mig och fyrbenta just då. Nu finns det inte på världskartan att jag någonsin skulle kunna omplacera någon av mina söner, men och andra sidan är jag på ett bra ställe i livet där jag vet vad jag vill, jag känner mig tillfreds med mina livsval och vet till hundra procent att jag vill och kan lägga ned min tid, energi och hjärta på mina hundar. För dom förtjänar inget mindre, det gör ingen hund! Så är det någon som känner att de inte kan ge sin hund det så respekterar jag fullt ut att man försöker hitta någon annan som kan ge sin hund chansen till ett tillfredsställande liv.
Nu är det en annan kollega som funderar på att omplacera sin lilla arbetsmaskin till hund som jag är övertygad kommer att bli världens bästa tränings och tävlingspartner till en tränings och tävlingsintresserad person. Jag hoppas att han kommer till rätt hem som utnyttjar hans fulla potential då han har ett speciell plats i mitt hjärta…

, ,